Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

dinsdag 28 januari 2014

Op de duiven.

Even aanzitten op de duiven. Lokkers gezet en Tobor en ik in het riet en ik heb een camouflagenetje gezet anders zien de duiven Tobor goed liggen. Die zorgt namelijk dat hij alles goed kan zien en dan steekt hij zijn kop met tong zo ver uit dat de duiven hem al van verre zien. Dat is niet de bedoeling dus maar voor de zekerheid een netje. Links en rechts van ons zitten nog twee geweren zonder hond.

Het camo-netje heb ik wat omhoog gehangen aan wat rietstengels want Tobor wil toch graag alles live zien. Even er voor had ik dit niet en liep hij mijn tentje omver toen hij een duif moest apporteren. Hij zat helemaal verstrengeld in het net en ik moest vreselijk lachen! Hij zal wel gedacht hebben: 'Ik kan er doorheen kijken, dus dan kan ik er zelf ook doorheen...' Het was niet de eerste keer dat we achter het netje zaten dus snap niet helemaal waarom hij nog nooit eerder er door heen is gelopen, maar het blijft een hond, je weet nooit hoe hij nu weer denkt...

Een duif geschoten door het buurgeweer, Tobor komt hem brengen.

Net toen hij deze duif had gebracht schoot het buurgeweer nog een duif. Met deze duif nog in de bek wilde hij de andere duif al gaan halen. Ik moest toch goed mijn best doen om hem éérst deze duif af te laten geven. Daarna heeft hij de andere ook nog netjes binnen gebracht.

Een duif was achter ons gevallen, een heel eind verder op over een watergangetje. Dat had ik niet gezien maar dat moest wel want Tobor kwam met duif en helemaal nat terug. Uitschudden deed hij netjes na het afgeven maar dat betekent wel dat dat gebeurde in de krappe ruimte achter het netje. Hij was droog... ik was nat...

Eén duif was ergens in de bossen gevallen dacht het buurgeweer. Nadat we klaar waren hebben we deze nog nagezocht. Hij leefde nog en was onder het onkruid gekropen. Maar op Tobor zijn neus had die duif niet gerekend... mooi binnen.