Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 2 januari 2014

Laatste jachtdagen van 2013.

De jachtdagen van 2013 zijn voorbij. Het seizoen is nog niet ten einde want er zijn nog een paar wildsoorten open maar de meeste jagers stoppen er nu mee. Er staan nog een paar vossenjachtdagen gepland en schadebestrijding op kraai/kauw, gans en duif blijven gewoon doorgaan. Het was een prachtig seizoen voor Tobor. Geen blessures, heb slechts één jachtdag af moeten zeggen omdat Tobor mankte maar dat was achteraf gezien waarschijnlijk omdat er een doorn in zijn voetzool zat. Tobor heeft vanaf half oktober 21 jachtdagen mee mogen maken! Geen wonder dat hij nu vel over been is en de helft van zijn bevedering mist. Hij mag nu weer op adem komen en wat op gewicht komen.
Hoe Tobor gewerkt heeft dit seizoen was al weer een verschil met vorig jaar. Hij is nu 3,5 jaar oud en is een stuk krachtiger en volwassener in zijn aanpak. Hij heeft ontzettend veel ervaring op mogen doen bij veel verschillende jachtcombinaties en bij verschillende vormen van jacht: Op post is hij rustig, piept niet en ziet alles voorbij komen en vallen. Alles wordt netjes geapporteerd. Hij ligt/zit los bij me maar ik moet wel consequent zijn dat hij niet weg is als het schot valt, vooral als ik zelf het geweer hanteer. Bij de drijfjacht op het haas loopt hij los aan de voet met me mee. Dit kost veel concentratie bij hem, en bij mij, maar hij kan het wel. Ook hier als ik met geweer loop kost het wat extra moeite. Maar het allermooiste is vóór de voet met Tobor, daar is hij ook een staande hond voor. Hij werkt het veld systematisch af en staat het wild goed voor en wacht netjes tot ik er ben. Hij weet het wild goed te vinden en heeft zo veel wild prachtig voor de geweren gepresenteerd. Dit vind ik toch het mooiste spelletje wat er is! Kortom: Ik ben zéér tevreden over mijn Tobor!

Hier onder foto's van 30 december, een mooie jachtdag bij een altijd erg gezellige jachtcombinatie:

Bij deze jacht zijn er een aantal bossen met heel veel bramen. Hier gaat Tobor mooi door, als er iets zit, en hij springt er over om te zoeken. Erg zwaar!

Aan het eind van het bosje zie je hem denken: Was 't dat? En nu?

De drijvers zijn ook door de bramen gegaan.


Tussentijdse pauze, onder genot van borreltje en gerookte eend. Heerlijk!!!

En ondertussen jachtverhalen... sterke verhalen... 

Tussentijds tableau: 3 eenden en een duif.

Ook Tobor moet even bij komen.

Hier komt Tobor eigenlijk een duif brengen maar hij wil het liefst met de duif in de bek al weer verder gaan waar hij gebleven was.

Prachtig! Twee honden die voor staan. De langhaar heeft de fazantenhen in de neus en Tobor staat voor omdat hij de langhaar respecteert. De hen ging er aan de andere kant van de singel uit, jammer voor de honden, maar bij deze jacht worden er geen hennen geschoten.

Hier staat Tobor voor.

Hier kom ik bij Tobor staan, Tobor staat nog steeds voor.

Klaar om de fazant op te stoton?!

Ja!!! Het was een hen... helaas te snel voor een foto. 

Het tableau van de dag: 2 fazantenhanen, 3 eenden (mooi de woerden er uit gepikt), 1 konijn en twee duiven.