Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 18 december 2013

Veel jachtdagen, wat een luxe!

Wat een luxe, dat beseffen we ons zeer goed, maar we jagen op 't moment erg veel. We worden her en der gevraagd en uiteraard zeggen we niet snel nee. Vorig jaar was het nog zo dat Anton bij de ene jacht gevraagd werd en ik bij een andere, maar gelukkig is het dit jaar anders. We worden samen gevraagd. Dat was ook ons doel bij deze gezamenlijjke passie.
De laatste paar jachtdagen heb ik weinig foto's gemaakt. Het begint misschien ook erg veel van het zelfde te worden. Toch is elke jachtdag weer een andere belevenis. Soms wordt er de hele dag niets geschoten, zoals een vossenjachtdag in België terwijl we weten dat er vossen zitten, maar dan heb je toch een fijne dag. Heerlijk een dag buiten en werken met Tobor. Wat een zaligheid en luxe.
Hier onder een paar foto's van een paar jachtdagen:

Hier baas... het haas.

Nog een haas. Zwaar werk op de geploegde akkers.

Een sloot aanlopen voor eenden, en er zaten er een paar op. Deze brengt Tobor netjes bij mij. Ondertussen houdt hij het apport van een eend van een andere hond goed in de gaten.

Vossenjachtdag in België. Helaas niets...
Hier Tobor en Engelse Springer Spaniel Moos van 11 maanden. Die vond het prachtig!

Na de drift lopen Tobor en ik weer terug. (Tobor staat hier niet voor hoor...)

Mijn eerste haas!

Over water een eend...

Door de rietkant...

De eend leeft nog... goed vasthouden Tobor! Maar natuurlijk baas!

Tobor, Anton en ik in de iets te hoge groenbemesting. Hier en daar komt Tobor er wel boven uit maar om het wild vast te zetten is erg moeilijk.