Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 4 november 2013

Vrouwenjachtdag

Afgelopen vrijdag, 1 november, heb ik meegedaan met de vrouwenjachtdag. Een dag in het leven geroepen door Facebook en aangemeld alszijnde: Met geweer of zonder geweer, met hond of zonder hond. Aangezien er niet zo veel vrouwen met jachtakte zijn kon ik mee doen als geweer en moest ik Tobor thuis laten. Het was een bijzondere dag, ook omdat er de halve dag pers rondliep. Cameraploegen van SBS6 en RTL4 liepen met hun toeters en bellen rond, fototoestellen maakten overuren en er liepen een paar mensen met notitieblokjes en pennen. Bijzonder hoor! Je voelt dan toch enige spanning en raak schieten is dan moeilijk. 's Middags heb ik dan toch nog een fazant kunnen strekken. Er vloog genoeg wild, we hebben veel fazanten zien vertrekken uit de mooie velden. Helaas waaide het superhard en konden de fazanten gelijk flink hoogte en snelheid nemen waardoor ze meestal niet binnen schot waren.
Een paar foto's van die dag:

De geweren voorop. Prachtige foto, ik loop met het geweer op m'n schouder.

In kleur, foto uit een artikel van De Spits.

Allemaal met signaalvest aan, honden ook.

De cameraploeg aan het werk.

Willy was er met Grote Munsterlander Duke. Dit was hun eerste jachtdag en ik geloof dat Willy de smaak flink te pakken heeft en Duke ook.
Willy maakt hier onderstaande foto.

Hier maak ik bovenstaande foto.

De maïs wordt uitgekamd.

Na het blokje maïs terug naar de bussen.

Tableau uitleggen: 2 hazen, 1 fazantenhaan, 4 hennen en 2 eenden. Eén hen heb ik geschoten en was ook toegestaan, één hen per schutter (ik had er al twee bewust laten gaan maar de derde kwam zó mooi binnen schot...)

De geweren, ikke wéér met geweer op schouder.

Artikel in De Spits.

Al met al een hele leuke ervaring met leuke mensen. Mijn conclusie: Jagen met vrouwen is niet anders dan jagen met mannen. (hoewel sommige vrouwen daar anders over dachten)