Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 4 november 2013

Jachtdag voor de voet op patrijs in Frankrijk.

Zaterdagmiddag zijn Matty en ik vertrokken richting Frankrijk. We waren gevraagd om met onze honden te komen werken. Graag!!! Matty met Vrommes en ik uiteraard met Tobor. Zaterdagavond in een hotelletje zodat we zondag 'fris en fuitig' klaar konden staan voor de jachtdag.
De dag begon heel donker en we moesten maar langzaam ontbijten want het regende nogal. De dag gaat dan gewoon door, maar regen... daar houdt niemand toch echt van?!
Alsof we het verdiend hadden: We hebben het de hele dag droog gehouden met af en toe zelfs een zonnetje. Net na de laatste drift van de dag barstte de hemel weer open met een ontzettende plensbui. Bij het uithangen van het tableau was het weer droog en daarna brak het wéér los. We hebben het dus enorm getroffen.
Tobor en ik moesten flink aan de bak de hele dag en ik heb een paar keer wel met mijn fototoestelletje in mijn handen gestaan maar ik had mijn handen vol. Dus niet veel foto's kunnen maken helaas.
Tobor heeft in ieder geval de tijd van zijn leven gehad; voorgestaan, veel patrijzen kunnen apporteren, flink kunnen stöbern, en lekker op de wind kunnen werken. Ik was weer trots op m'n mannetje. Matty was ook zéér te spreken over Vrommes die ook goed werk heeft geleverd. We stonden elke keer helaas erg ver uit elkaar dus heb niet alles kunnen zien, maar de patrijzen werden door de honden mooi voor de geweren gepresenteerd en ook goed binnen gebracht.

Tobor met roodpootpatrijs.

Beetje onscherp of bewogen, maar ook hier heeft Tobor een patrijs.

Het tableau: 50 patrijzen, 2 fazanten en één eendje.

Tobor en ik.

Matty met Vrommes.