Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 24 november 2013

Jachtdag in België... plus vos!

Vandaag hebben we een prachtige jachtdag gehad in België. Ik was eerst niet zeker of ik wel mee zou gaan want was vrijdag en zaterdag niet helemaal lekker. Ik had zaterdag zelfs een jachtdag afgezegd, en dat doe ik niet snel. Daar baalde ik enorm van want ze sms-ten al snel dat ze een vos hadden. Waren we er maar bij geweest! Vandaag rekenden ze op Tobor want een andere hond was kreupel. Gelukkig ging het vanmorgen wel redelijk goed. Paracetamolletjes maar mee voor het geval dat...

Tobor heeft weer heerlijk gewerkt. Ik sta telkens versteld dat hij (bijna) elke keer als eerste bij een aangeschoten fazant is. Dit heeft hij geleerd in Frankrijk waar hij elke keer net te laat was en daar heb ik een paar keer een teleurgesteld koppie gezien van Tobor. Dit duurde niet lang of hij zorgde dat hij de eerste was. Ook vandaag. Meneer weet precies waar het te doen is.

Hier zit hij met de fazant die hij op bovenstaande foto komt brengen.
Nog eventjes vasthouden voor de foto!

Zoekplaatje: Het stipje is Tobor. Ik maak de foto net vanuit de groenbemesting waar een fazant op ging die aangeschoten was en richting het bos vloog. Tobor er achter aan en we zagen hem het bos in gaan. Dan maar wachten en hopen op het beste... en ja hoor... Daar zie ik Tobor weer verschijnen.... en met fazant!!!
Super!!! 

Hier is hij iets dichter bij

En hier is hij bijna bij mij. Wat een kanjer! 

Toen... het laatste bosje van de dag. Het was een dicht bosje van zo'n 200 x 100 meter. Veel lage begroeiing. Daar doorheen lopen was moeilijk maar daar hebben we honden voor. De labrador en Tobor er door. Ik zag Tobor dwars door hoge bramenstruiken gaan en zag dat hij met iets bezig was. Zo ineens schiet er een vos uit die dwars voor mij langs ging, voor mij binnen schot maar helaas... ik liep vandaag zonder geweer! Tobor er achter aan en ik schreeuwen: VOS!! VOS!! En gelijk horen we rechts wat knallen en gelijk ook vloeken... mis dus. Tobor was nog bezig in wat bramenstruiken en zo ineens nog een knal en ik hoor Anton juichen. Ik hoorde aan zijn gejuich dat hij een vos had geschoten. Zijn eerste! Zo snel mogelijk probeerden we om daar te komen om dit mooie moment te delen. Daar gekomen zag ik bovenstaand beeld: Tobor met vos... Prachtig!

En reken maar niet dat hij hem dan los laat, ook al is er een andere hond bij.

Anton blij met zijn eerste vos en Tobor blij met zijn buit.

Mijn twee kanjers met de vos. De vos hadden we aan Tobor zijn lijn gedaan want we hadden geen handschoenen mee. Stom... die lagen nog in de auto...
Tobor kijkt naar rechts want de rest van de groep was al richting auto gelopen. Tobor is bang dat hij wat zou missen.
Anton vol trots met zijn eerste vos.

Het tableau: 19 fazantenhanen, 10 hennen, 1 duif en... 1 VOS!!

Het was weer een prachtdag. Halverwege de dag hoopte ik dat ik het eind zou halen maar het ging goed. Iedereen die wat ziekig is kan ik aanraden om te gaan jagen; daar word je beter van!