Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 11 november 2013

6 x jagen in 10 dagen... beetje veel...!

Ik realiseer mij dat ik hier in een luxe positie zit. De afgelopen 10 dagen ben ik 6 keer mee geweest op jacht. Drie keer alleen met Tobor, één keer alleen met geweer en twee keer met Tobor èn geweer. Geen enkele keer was het in hetzelfde jachtveld, allemaal verschillende jachten. Toevallig deze afgelopen 10 dagen een keer in Frankrijk en een keer in België. Nu ligt Tobor helemaal total loss in zijn mandje, de komende week staat er 'gelukkig' geen jacht gepland. Kan hij (en ik ook) even goed herstellen. Omdat ik nu ook regelmatig met geweer loop lukt het mij niet echt om óók nog eens foto's te maken.

Hieronder foto's van de jacht in België. Met Tobor en geweer.

Er was een duif geschoten, niet door mij, maar Tobor komt 'm netjes brengen.

Tobor met een fazant onderweg naar mij.

Die is binnen.

Anton. Hij lacht wel maar ik weet niet zeker of hij het leuk vond dat ik twee fazanten meer had geschoten dan hem. Wel heel leuk is dat we samen onze jachtdagen kunnen beleven. Dat zie je toch niet vaak dat partners samen jagen.

Tobor aan het eind van de dag. De dag er voor had hij ook al een erg zware jachtdag gehad en hier zie je dat hij echt moe is en last heeft van zijn poten. 'Rustig aan doen' staat dan ook niet in Tobor zijn woordenboek.

Drijvers met de fazanten. (Hennen mochten geschoten worden.)

Het tableau: 15 hanen, 12 hennen, 1 duif en 1 konijn.De jachtdag van afgelopen zaterdag hier in de buurt met de combinatie van Paul... de combinatie waar het allemaal begon... 'Ga je een keertje mee jagen met je hondje?'... En Jarina was niet meer weg te slaan!!!
Altijd erg gezellig! Bij deze jacht jaag ik zonder geweer, met Tobor.

Een mooi stukje 'rotzooi' waar altijd wel een fazant uit komt. Tobor maakte zijn slagen mooi breed voor de drijvers langs.

einde van het stukje 'rotzooi', voor ons dan toch want het slootje was erg vol met water. Tobor is aan de ander kant nog niet klaar, die gaat maar door.

Mooi stukje afschot, een wit konijn. Waarschijnlijk achter gelaten door mensen die er niet meer voor wilden zorgen. Tobor vond het maar raar... een wit konijn?!?

En Tobor sjeest maar door... Terwijl wij met goed fatsoen over prikkeldraad en een sloot proberen te komen loopt Tobor nog ff langs de maïs. 

We waren al klaar met jagen, de rest ging al aan de soep met broodjes en ik wilde Virtan nog even uitlaten. Hij had braaf in mijn busje gezeten en is tussendoor, bij de borrel, er ook nog even uitgeweest. Prachtig vindt hij dit want de meesten kent hij wel.We zijn nog even het bos ingegaan. Hier zie je dat 'onze ouwe' zijn neus nog prima in orde is. Virtan en Tobor staan samen voor. Er ging nog een fazantenhaan op! Prachtig!
Tobor zie je met een schuin oog naar mij kijken. Het duurde een beetje lang. Ja Tobor, je hebt gelijk maar ik moet nog een foto maken ook!

En dit is wat Virtan het liefst doet: Stöbern! Tobor er achter aan.

'Onze ouwe'. Helemaal in zijn element.

En samen nog even poseren. Tobor nog met zijn hesje aan. We hadden n.l. voornamelijk in bossen gejaagd met veel onderbegroeiing zoals hier op de achtergrond. Hier zou een vos uit kunnen komen en dan heb ik mijn hond het liefst goed zichtbaar.