Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 16 oktober 2013

Van wedstrijdseizoen naar jachtseizoen.

Het jachtseizoen is aangebroken, het echte werk kan weer beginnen. We hebben het wedstrijdseizoen afgesloten, resulterend in: Een KNJV-B diploma met genoeg punten om aan de MAP's mee te mogen doen. De 3 MAP's die we hebben gelopen hebben we helaas niet gehaald. Ik dacht ook al wel dat Tobor er nog niet helemaal klaar voor zou zijn maar we weten nu weer waar we staan en waar we aan moeten werken. Het blinde vertrouwen dat als meneer uitgestuurd wordt en dat er dan ook iets moet liggen, is voor Tobor moeilijk. Zijn onzekerheid komt daar bij om de hoek kijken, helemaal als ik van een afstandje moet gaan roepen. Als er een schot valt of Tobor wordt getest op zijn steadyness dan gaat het allemaal prima. Moeilijk hoor, zo'n onzekere hond... We zullen nog eens goed overwegen wat we volgend jaar met de wedstrijden gaan doen.

Maar... eerst het jachtseizoen! We hebben de eerste uitnodigingen al in de agenda staan, en het belooft een drukke tijd te worden. Op jacht heeft Tobor geen last van onzekerheid, dan weet hij ontzettend goed wat en waar het allemaal te doen is. Jachtverstand noem ik dit. Hij heeft dan maar weinig commando's nodig, hij is dan een hele andere hond dan tijdens de wedstrijden.
We zullen dit jachtseizoen vaak mee gaan zonder geweer maar ook met geweer zijn er al uitnodigingen. Ik ben zeer benieuwd wat dit jachtseizoen ons gaat brengen en probeer er weer leuke verslagjes van op Tobor zijn blog te zetten.

Weidmansheil!!!

Bewerkte foto van Tobor op post tijdens eendenjacht.