Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 1 september 2013

Klaar om te MAP-pen.

Gisteren hebben Tobor en ik een mooi KNJV-diploma gelopen van 71 punten.
We kunnen gaan MAP-pen! Om te 'mappen' heb je twee KNJV-B diploma's nodig waarvan eentje met minimaal 68 punten. Tobor en ik hadden er vorig jaar al twee gehaald maar nèt niet met de voldoende punten. De vorige twee proeven hadden we pech en lukte het niet, gisteren liep alles redelijk en nu kunnen we ons klaar gaan maken voor, wat ik vind, het leukere werk.
De laatste tijd heb ik waarschijnlijk iets te veel met Tobor getraind en had meneer er geen zin meer in. Op jacht zie ik echter een hele andere hond, vol passie. Hopelijk laat hij dit ook zien op de MAP wedstrijden. De komende tijd ga ik in ieder geval niet meer trainen, alleen maar jagen en misschien laat hij die passie dan ook weer zien tijdens het 'mappen'.
Zo zie je maar, elke hond is weer anders, Tobor is een gevoelige hond waar ik absoluut geen druk op kan zetten en dus blijkbaar ook gedoseerd mee moet trainen.

Tobor zijn puntenlijst: