Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 7 september 2013

Eendenjacht.

Vanaf 15 augustus is de eendenjacht weer geopend:
Vanochtend hebben we de wereld zien en horen ontwaken. Altijd weer prachtig om het langzaam licht te zien worden en alle geluiden te horen van alles wat wakker wordt.
Tobor en ik zijn mee geweest op de eenden. We waren met 3 geweren en 2 honden. Het ene geweer zat een heel eind verder op met zijn eigen hond. Tobor heeft van het tableau van 12 eenden, 9 eenden binnen gebracht. De meeste vielen aan de andere kant van het water of in het water. Er vlogen heel wat eenden en ook ganzen alleen zaten die meestal net niet op onze route of te hoog.
Tobor heeft weer lekker kunnen werken, een mooie training voor de MAP's die er aan zitten te komen, hoewel er geen enkel dubbel apport is gevallen.

Een goed beeld van de situatie. Wij zaten in de rietkant.

Tobor met de eend op de terugweg.


Tobor verdwijnt hier een beetje achter de rietstengels, maar hij zwemt met de eend naar mij toe.

Voor de foto even netjes laten afwerken. Meestal neem ik de eenden vanaf mijn plek aan.
Als het wild maar binnen is...

 Schudden.

Tussentijds tableau