Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 15 juni 2013

Clubmatch 2013 NGMV

De clubmatch van de NGMV was dit jaar in Heteren. Tobor heb ik bewust niet ingeschreven omdat we vorig jaar Clubwinner waren. Zo mooi als vorig jaar kan het toch niet meer worden en ik vind dat je het een ander moet gunnen. Ik hoopte dat die gene net zo'n onvergetelijke dag mocht mee maken als ik vorig jaar heb meegemaakt. Tobor en ik zijn wel geweest en ik heb geholpen met wat jachtoefeningetjes om de wachttijden nuttig door te komen voor een ieder. Tobor mocht nog even de ring in met de dekreuendefilé, even laten zien hoe Tobor er in het echt uit ziet. Ik heb de foto's gepikt van de site van de NGMV.

Altijd gezellig om de 'bekende koppen' weer te zien.

Wat tips geven aan Jolanda aan de rand van de ring.

Even evalueren hoe de oefening ging met Ronald en Jilzz.

Ik denk dat Jolanda met Baruch wel weer aan de slag kan met de gekregen informatie.

Dit was de oefening, een konijn werd in de omheining geworpen. Doordat ik over het hekje stap snappen de meeste honden dat ze er over moeten. Sommigen hadden helemaal geen hulp nodig.

En aan het eind van de dag mochten Tobor en ik ook nog even in de ring bij de dekreuendefilé.

En inderdaad... Bianca heeft een onvergetelijke dag gehad, ze won met haar eigen teef, Amber, de titel beste teef, en een zoon van Amber, Brutus, is Clubwinner geworden. Gefeliciteerd!