Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

maandag 14 januari 2013

Jacht in Frankrijk.

We zijn afgelopen weekend weer een keertje naar Frankrijk geweest. Een gezellig weekend in de buurt van Dieppe met een groepje vrienden en de zaterdag een jachtdag op fazanten. Het was goed gezelschap, ontzettend gezellig en we hebben tranen met tuiten gelachen.

We konden vrijdagavond geen eetgelegenheid vinden maar uiteindelijk kwamen we terecht in een afschrikkelijk ingericht restaurant met veel kitsch, lampjes en glitters maar het was lekker, niet duur en we werden goed verzorgd door de ober.

Mijn voorgerecht, heerlijke oesters. Zo dicht aan de kust moet er vis op je bord liggen...

Met z'n allen voor de 'eettent'. Helaas regende het, de flitser belicht de regendruppels.

Prachtig landgoed waar het ontvangst van de jacht was.
(Zo'n oprit wil ik ook wel...)

Ontvangst op de jacht in gerestaureerde paardenstallen.

Klaar maken voor vertrek. Voor de veiligheid allemaal een oranje vestje aan.
Toch handig, iedereen was echt goed zichtbaar. Je moest alleen goed kijken wie wie was want herkennen aan de jas gaat dan niet meer.

Linda met Grote Munsterlander Dietske links, Judith met Friese Stabij Jitske en ik met Tobor.

Als je goed kijkt zie je mij nog net samen met Tobor achter op dat karretje zitten. We werden samen met een geweer naar onze post op de foto hieronder gebracht.


 Met Tobor heb ik veel op post gestaan. Omdat we dit jaar graag een MAP-B willen lopen vond ik dat een betere oefening dan met meerdere honden tegelijk een drift uitdrijven waarbij de honden nauwelijks in zicht zijn en ik Tobor daardoor niet goed in de gaten kan houden.

 Tussen de middag bij de enorm grote open haard. Lekker!!!

 Aan de champagne.

 Eén gedreven drift op fazanten, net na de middag. Betekent dat de fazanten naar je toe gedreven worden en wij op post moesten staan. In het midden Linda met Grote Munsterlander Dietske.

 Tobor aan het werk in de bossen... zoekplaatje...

 Hier kwam Tobor mij een fazantenhen brengen (deze mochten geschoten worden). Ik realiseerde me op het laatst dat ik nog een fotootje wilde maken van Tobor met wild in de bek want die had ik nog niet. Tobor wilde echter niet zo lang wachten tot ik eindelijk het toestel te pakken had en klaar was voor de foto. Hij legt de hen dan ook maar voor me neer en had nog wat pluimen in de bek. Het was de laatste drift dus hij was al redelijk moe.

 Uiteindelijk hadden we een tableau van 42 fazanten. Ze waren hier nog niet klaar met het uitleggen er van maar we zijn maar vast gaan zitten voor een fotootje voor deze blog.

 En dan nog even naborrelen bij de open haard...

En aan de bar, terug in het hotel, nog nagenieten van een goede jachtdag.

En Tobor mocht op de hotelkamer...
Hij droomt hier na van onze jachtdag nummer 19 van dit seizoen.