Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 22 december 2012

Jachtdag nummer 16.

Het weerbericht was helaas goed voorspeld voor vandaag: Vanuit het zuidwesten veel regen...
En zo geschiedde: Alles lag nat, het wild toonde zich nauwelijks, de sloten waren diep, het drupte in m'n nek en het regenwater kroop bij mijn mouwen in. Echt heel erg vrolijk word je daar niet van. We zijn dan ook maar een ochtendje geweest met drie geweren.
Wel heel erg vrolijk was ik over Tobor zijn arbeid. Na anderhalve week niets doen voor Tobor omdat hij iets mank liep en ik hem rust heb gegeven, stond Tobor lekker fel. Hij heeft een paar fazanten 'knal'-vast gezet. In een ruigte hoorden we Tobor zijn belletje niet meer en ons zo manoeuvreerend dat we Tobor konden zien bleek hij voor te staan. Maar hij reageerde helemaal nergens op, op geen enkel commando zodat hij het wild op kon stoten, zo vast stond hij. Dan is er maar één mogelijkheid: ik moet er naar toe. Door prikkeldraad, door dikke ruigte en veel nat kon ik naast Tobor komen en op mijn commando stootte hij prachtig een fazantenhaan op. Hij stond dus echt knalvast!!! De fazant is geschoten en viel een eind verder in de kreek. Tobor mocht hem halen en de fazant kwam levend binnen. Nog heel erg levend zelfs want de fazant spartelde nog heftig tegen. Zelfs zo erg dat ik Tobor achteruit zag lopen! Gelukkig had hij hem op de rug beet zodat de sporen van de fazant naar voren zaten en Tobor niet konden raken.

Voor het eerst is Tobor ook in aanraking gekomen met schrikdraad. Hij deed even een blaf en rende keihard naar mij toe maar gelukkig herstelde hij meteen weer en er was niets aan de hand. Helaas reageerde de heidewachtel die mee was anders. Deze is niet meer bij draad in de buurt gekomen en wilde niets meer doen...

Hier komt Tobor met die levende fazantenhaan. Volgens mij drukt hij hem hier tegen de grond om het spartelen tegen te gaan. Even daarvoor liep hij achteruit met een heftig protesterende fazant.

Hier komt Tobor met nog een fazantenhaan.

En dan gaat het kacheltje aan, dat hebben we wel verdiend...
Tobor ligt weer met 4 poten in de lucht, dromend van 'knalvaste fazanten'.