Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

woensdag 14 november 2012

Jachtdag nummer 9.

Gisteren hebben we jachtdag nummer 9 al weer gehad. Wat een luxe, dat besef heb ik, er zijn genoeg honden die nooit de kans krijgen een echte jacht mee te maken. Het kan nog erger: We hadden nòg een uitnodiging gekregen voor deze dag, maar die heb ik helaas af moeten slaan omdat deze al stond. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. We kregen 's middags wel een sms-je van die jacht dat er een vos geschoten was. Jammer dat we er niet bij waren, maar goed, weer een vos minder.

Gisteren was Tobor enige hond. Dat vind ik altijd spannend, want er hangt dan veel van mij en Tobor af. Maar wat was ik super trots op mijn kanjer! Hij kreeg het ene compliment na het ander en zelf was ik ook zeer tevreden. Hij heeft prachtig mooi in de bieten gelopen, fazanten voorgestaan, bosjes uitgedreven, zelfs twee hazen voorgestaan, rustig op post gestaan en geapporteerd. Alles hebben we meegemaakt deze dag. Omdat hij zo mooi werkte hebben ze ook goed rekening gehouden met het hondenwerk. Tegen de wind in jagen, de mooiste bosjes voor de hond, alle kansen om Tobor goed te laten werken. Dat is natuurlijk ook super, in veel jachten wordt er weinig rekening gehouden met de wind en het hondenwerk.

Hier heeft Tobor een eend uit de sloot gehaald. Zijn blik is nog op links gericht, want even daarvoor was er een haas opgegaan.

Iets te dicht bij. Altijd lastig om met twee dingen bezig te zijn. Fototoestel en hond die nog steeds die haas in z'n kop heeft. Het is dus een close-up van het hesje geworden. Hier over veel complimenten van de geweren. Zo konden de kopgeweren goed zien wanneer Tobor voorstond.

Hier loopt mijn andere kanjer in het veld: Anton met geweer.
Eindelijk eens een jachtdag samen. Vaak wordt Anton in de ene jacht uitgenodigd en ik in de andere.

Een blokje groenbemesting. Tobor komt er nog net bovenuit.

Dit was het één na laatste blokje van de dag. Tobor zijn tong wordt alsmaar langer.
Zijn uithoudingsvermogen wordt met de jachtdag beter en Tobor is nu één bonk met spieren. Gelukkig eet hij goed en heeft hij nog iets reserve.

In deze ruigte zaten nog drie hazen. Twee er van heeft hij voorgestaan. Deze ene haas is geschoten en binnengebracht door Tobor.