Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 28 oktober 2012

Jachtdag nummer 5.

We zijn gisteren voor de tweede keer mee geweest in de jacht van Maarten. Het is een erg grote jacht, we kunnen elke week ergens anders jagen, maar dit jaar valt het op dat er aanzienlijk minder wild zit dan afgelopen jaren. Er gaan gelukkig wel wat fazanten op en we zien ook wel een paar hazen maar als je hoort en ziet in andere jachten hier in de buurt, dan klinkt dat ook niet echt positief.  Helaas doet de vos veel schade, ook kraaien zie je net iets te veel en denk dat de roofvogels ook hun aandeel hier in hebben.
Het zijn dan ook kleine tableaus dit jaar. Gisteren hadden we slechts één Canadagans, twee eenden en een haas. Er zijn best wat fazanten opgegaan maar gelukkig heel wat hennen die we niet schieten of hanen die gemist werden.

Het mooie Zeeuws Vlaamse landschap, midden in de groenbemesting.
Ik heb hier de camera wat laag gehouden, het stond niet echt op ooghoogte.

Hier staat Tobor voor in de bieten. Hij stond niet echt strak voor en ik kon zien dat hij niet goed wist wat hij er mee aan moest. Er ging ook niets op nadat hij 'bediend' werd.
Tobor bleef daar wel een beetje prutsen onder het blad. We weten niet wat het was maar vonden wel een soort van nestje, zie de foto hier onder:

Nestje (?) van iets, geen idee van wat. In dit blok bieten heeft Tobor twee keer op zo'n nestje voorgestaan, en ook twee keer heeft hij daarna onder het blad zitten prutsen dus het lijkt of hij twee keer iets verstoord heeft. Hopelijk niets zeldzaams...
Heb het zelf nog nooit gezien, de andere jagers ook niet.

Ondertussen, na wat onderzoek en gegoogle, denk ik dat het een muizennest is. Maar van wat voor muis? Daar blijken ook veel verschillende soorten in te zijn.

DWERGMUIS!!!
Na wat navraag blijkt bovenstaand nest van een dwergmuis te zijn. Grappig...

Tobor heeft deze dag veel gepeuterd in het riet. Deze geschoten woerd had hij mooi gemarkeerd aan de overkant van de kreek. Door al het werk in het riet heeft Tobor veel schade opgelopen, rond zijn ogen zitten nu korsten, aan zijn voetzooltje zit een wondje. Hopelijk geneest hij snel want komende dinsdag staat jachtdag nummer 6 gepland. Maar even afwachten hoe hij geneest anders laten we deze dag voorbij gaan. Er komen nog jachtdagen genoeg. Vandaag hoef ik in ieder geval niet veel met hem te doen, net lag hij nog met vier poten in de lucht in zijn mand.