Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zaterdag 11 augustus 2012

Over water trainen.

Eindelijk heb ik eens wat foto's van een (deel van een) training. Er is eigenlijk nooit iemand die niets te doen heeft tijdens de trainingen en dit keer heb ik Anton gevraagd eens mee te gaan om een paar foto's te maken. Hij moest tegelijkertijd uiteraard ook helpen dus het zijn er ook niet erg veel geworden. Bij het over water had hij niets te doen dus hier heb ik wel een paar mooie foto's van. (Kijkers krijgen bij mij altijd iets te doen dus vandaar dat er ook nooit foto's gemaakt kunnen worden.)
Hieronder het over water van Tobor. Het was een moeilijke: Door een strook riet waar geen paadje in zat, door leliebladeren en aan de andere kant een redelijk stijle kant. De eend had ik daarom niet al te moeilijk neergelegd zodat hij zeker succes zou hebben. Op deze plek train ik anders nooit met hem, dus geheel nieuw.

Ik zet Tobor hier aan de voet, vlak voor het over sturen. Hier zie je dat het riet nog erg dicht is.

Hier gaat hij na de 2e keer inzetten. Hij bleef bij de 1e inzet 'hangen' in het riet en heb hem rustig terug aan de voet gezet en hem gewoon opnieuw ingezet. Vond het niet raar dat hij bleef 'hangen', vond het erg knap van hem dat hij de tweede keer gewoon ging.

Het zijn een beetje zoekplaatjes geworden maar als je goed kijkt zie je rechtsonder mijn haar en aan de overkant klimt Tobor net uit het water de stijle kant op.

Tobor aan de overkant op de terugweg met de gevonden eend.
De eend lag in het hoge gras achter hem. Er stond genoeg wind om verwaaiing te kunnen krijgen.

Tobor zwemmend door de leliebladeren met de eend.

Het moment hier voor heeft Tobor de eend netjes zittend afgegeven, zonder te schudden, hij krijgt nu een snoepje en het moment hier na ben ik nat van zijn schudden...