Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 26 augustus 2012

B = Binnen!

Gisteren heeft Tobor op zijn tweede KNJV-proef in Lewedorp een B-diploma gehaald!
Het is geen hoge score geworden, 65 punten, maar wat dat betreft blijft het toch een Grote Munsterlander met zijn rare streken. Op zo'n dag halen ze altijd weer het 'Grote Munsterlander-rare-trucen-boek' naar boven en pikken daar de meest rare hoofstukken uit.
Zo ook Tobor: Onder de indruk van werper en geweer die hij bij het apport uit water zo ineens in het riet ziet staan, of bij het markeren met eend in de bek richting publiek lopen, drie keer het konijn moeten onderzoeken... Dingen die hij op de training allemaal niet laat zien. Tobor kan veel beter maar ben al blij dat we een B-diploma binnen hebben.Foto 'gepikt' van de Zeeuwse Jachthonden Commissie.
Hier komt Tobor de eend zonder te schudden afgeven nadat hij hem aan de overkant heeft gevonden.
Een moeilijke over water omdat het erg breed is en er onder aan de dijk grote stenen liggen.

Opluchting op mijn gezicht en napraten met de keurmeester. Hij vond het jammer van de paar puntjes die ik had laten liggen (een 8) 'Zo word je nooit kampioen' zei hij. Ik vertelde hem dat dat ook niet mijn doelstelling is, en dat ik erg blij was met een voldoende.