Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

zondag 24 juni 2012

Mijn kampioen mee op jacht.

Tsja, dan mag je wel kampioen zijn, maar dat betekent niet dat je niet meer vies mag worden.
De boeren bellen dat er schade is van de duiven. Dan komen wij in aktie. Tobor mee en in de sloot, verdekt in het riet, een plekje vinden even verderop van het geweer. Gelukkig geen diepe sloot, ik hangend tegen de kant met de laarzen half in het water, Tobor voor mij in een geul aan de rand van het veld, beetje riet over hem heen buigen zodat de duiven hem niet zien en maar wachten. Alles ziet Tobor vliegen en soms al van ver. Als er niet geschoten wordt omdat het een meeuw is of een buizerd of een 'foute' duif, dan zie je 'm kijken richting geweer: Gaat hij schieten? Waarom schiet hij niet?!? Probeer dan je hond eens uit te leggen waarom niet...
Waarom Tobor voor mij een kampioen is op jacht is dat hij zo heerlijk rustig blijft op post.
Op mijn commando is hij weg...

Tobor heeft 11 duiven geapporteerd, hier liggen er vijf op het tableau. De rest lag al in de auto maar heb nog snel even een fotootje gemaakt voor deze blog.