Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, nu met zijn 9 levensjaren heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Ondertussen doet Eino (Baake) van het Zonnebeekbos het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar 2e plaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien en in de jacht zou je bijna vergeten dat het nog een jonge hond is.
We genieten enorm van Tobor en Baake.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

vrijdag 25 mei 2012

Geslaagd!!!

Vandaag is het officieël: Ik ben geslaagd voor het theoretische gedeelte van mijn jachtexamen!
Hier onder het getuigschrift:

Het jachtexamen doe ik in België omdat dit voor mij dichter bij is en ook nog eens veel goedkoper. Op het theorie-examen krijg je in totaal 60 vragen verdeeld over 3 vakken: vak 1 = wetgeving, vak 2 = wild en jachthonden, vak 3 = wapens en munitie. De puntentelling is een beetje vreemd: Bij een goed ingevulde vraag krijg je 1 punt, bij een fout ingevulde vraag krijg je -1 en bij een niet ingevulde vraag krijg je geen punten. Ik had op mijn examen 51 vragen ingevuld en de rest opengelaten. Betekent dat ik slecht één vraag fout had.
Maar nu.... het praktische gedeelte... SCHIETEN!!! Dat vergt nog heel wat oefening...