Welkom op de blog van Tobor en Henzen.


EINO (BAAKE) VAN HET ZONNEBEEKBOS & FILU (TOBOR) VOM FLÖRBACH

Welkom op de blog van Tobor en Baake,

Deze blog ben ik, Jarina Kisjes, begonnen als soort van 'foto- en verhalenalbum' om alles wat ik met mijn honden meemaak te delen met anderen. Filu vom Flörbach (Tobor) voldoet aan alle voorwaarden van de Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging ( www.grotemunsterlander.nl ) om op de dekreuenlijst te mogen staan, toen hij 9 jaar was heb ik hem er af gehaald. Tobor heeft twee keer voor nakomelingen gezorgd en is zelfs al overgrootvader.
Ik train nog zweetwerk met Tobor en hij wordt veelvuldig ingezet tijdens de jacht op kleinwild en bij schadebestrijding. Tobor en ik staan samen op de zweethondenlijst.

Eino (Baake) van het Zonnebeekbos doet het ook heel erg goed! Hij heeft al erg veel leuks laten zien, zowel op de wedstrijden als in de jacht. Met alleen maar podiumplaatsen op de wedstrijden laat hij zijn talenten zien, zo ook in de jacht.
Het is genieten met dit duo.


Mocht u opmerkingen hebben, reactie willen geven of iets anders willen vragen: jarinakisjes@gmail.com

donderdag 26 januari 2012

Peuteren

Gisteren werden we gebeld of we nog even mee gingen een paar uurtjes peuteren in het riet en een paar dijken. Er waren daar nog een paar fazantenhanen gezien.
'Tuurlijk gaan we mee!!!

Niet zo'n netjes tableau: drie hanen en twee hennen. De hennen zijn gepakt door de honden, Tobor en nog een langhaar. Ze zaten in het riet en konden niet op tijd wegkomen. Altijd jammer...

Tobor heeft lekker gewerkt. Hij heeft een paar keer mooi voorgestaan, zelfs op een haas! Een andere haas wilde hij hetzen maar hij bleef toch staan op de zitfluit (dat hij niet ging zitten vond ik niet raar en ook niet erg). Een loper, een fazantenhaan, kwam prachtig binnen.
Nu loopt Tobor voorzichtig want zijn pootjes zijn een beetje kapot van het riet...